Каски за мотор – въпросът е защо са ни необходими плюс как да си купим подходяща

Едва ли е на лице почитател на бързите скорости, който да има необходимост от убеждаване от сериозността на оригиналните моторни каски. Почти всеки един запален моторист често е превърнал каската в нещо значително повече от основна мярка за сигурност.

каска за мотор

Освен това каската е и аксесоар, част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към визията на дадения мотор.  Едва ли е на лице почитател на бързите скорости, който да има необходимост от убеждаване от сериозността на оригиналните моторни каски. Почти всеки един запален моторист често е превърнал каската в нещо значително повече от основна мярка за сигурност. Освен това каската е и аксесоар, част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към визията на дадения мотор.

Но въпреки, че необходимостта от шлем за мотор да изглежда доста от очевидна, често новаците фенове или по-самонадеяните шофьори решават да ги изключат, понеже ги откриват за неудобни, твърде скъпи или абсолютно ненужни. Но инвестицията в качествена каска е нещо, което може да запази живота на водача, да го спаси от травми и да му намали множество неприятни изживявания от сблъсък, лоши метеорологични предпоставки и други. Ето защо е добре да разгледате и закупите екипировка за мотор онлайн в сайта на https://www.bobimx.com/bg-bg/category/filter/mh-ekipirovka-291045490991038866/

Точно какво е нужно  да вземате предвид преди избирането на каска?

Пазарът предоставят огромен личен избор от индивидуални типове и ценови класове каски за мотоциклет. Причините, които вие трябва да вземате предвид за избор на моторна каска, са здравина, марка, сертификат, удобство, вид, разбира се, цена също въпреки, че не абсолютно винаги тя да е сигурен критерий за качество.

Ще е нужно да сте измерили обиколката на скалпа си, преди да отидете в магазин за моторни каски, въпреки че в края на краищата ще ви се наложи да пробвате различни модели, за да решите кой е най-добрият за вас конкретно. Съществуват 3 различни видове на главата: продълговата, средна и овална.

Несъмнено ще избирате каска директно на място в оторизиран магазин, затова и да не можете да решите каква форма мото каска ви е необходима, консултантите със сигурност ще ви съдействат.Каква е правилната моторна каска?

Моторната каска трябва да ви бъде комфортна, а точно това означава да не бъде нито твърде стегната, нито изключително разхлабена.

В идеалния вариант тя залепва точно на главата ви и леко по-леко ще я усетите като естествена неразделна част от тялото и екипировката. Добре е да обърнете внимание на факта, че моторните каски се отпускат след кратка употреба. Когато се опитате да я свалите, тя не бива да излиза лесно и бързо, а докато разклатите глава, каската не трябва да се движи. Ако по главата ви има протривания, червени следи или допълнителни драскотини след проба и малко носене, значи не сте избрали правилен модел.

Препоръчително е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава видимостта ви.

Сертификат за качество

Логично, повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви гарантира качество и сигурност. Стандартите за качеството са:  ● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ) ● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за пистови състезания, който важи за Великобритания). Мото каските са доста повече от принадлежности. Те са нещо, което може да запази живота ви, затова не ги подценявайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – без значение реално дали планирате той да е дълъг, или наистина кратък. В крайна сметка, най-главната част от самото пътуване е не само да стигнете до окончателната цел, но и веднага след това да се приберете вкъщи.