Капковото напояване и поливни системи – Каква точно ще e главната разлика ?

Докато измислите точно как точно да изграден Вашият зелен двор, много важно съществено значение може да бъде точно какъв тип система за поливане може да сложите. Поливането на вашия зелен двор ще е с много-важно съществено значение, ако искате да създадете дори една площ от райграс.

Две сред най-разпространените с-ми на поливане на заелени площи са капково напояване и поливни системи. Ако наистина не сте точно уверени коя е главната разлика измежду именно тези 2 с-ми, все пак ние ще ти покажем какви са те и може да спомогнем да определите кое точно е за твоите потребности и градината ти.
Дефиниране за системите за напояване с капки и пръскане
Макар че съществуват 2-3 варианти на напоителни системи за капково, ние бихме желали да разкажем за ключов модел, който обикновено се ползва, когато става въпрос за двоворе на къщи и търговски имоти.
Капково напояване
Системите за капково напояване пуска нашата вода по правилен начин. Като ползвате поредица издължени пластмасови тръби, напояването със ситни капки обикновено е ниско близо до тревата, така че по-малко вода да се губи от слънчевото изпарение. На чести интервали или в зависимост от структурата на градината, в тръбите за напояване има отвори, да може напълнената вода да изтече.
Така както ни показва името, новата система за напояване позволява водата да капе директно върху почвата, заобикаляща растението, където се намира отвора.
Напоителна система
В контраст от капковото напояване, системата за напояване разпространява водата в много по-голяма площ, зона. Докато системите за капково напояване е над земята, щом става въпрос за напоителните системи, пласмасовите тръби са под земята, като само главите които пръскат се виждат над земята.
Щом се активират, точно тези с-ми пръскат големи количества вода, за да напоят значително по обем земя. Система за мъглуване, поставена от правилна фирма за озаленяване, биха могли да са сложени точно така, че вашият зелен двор да получи необходимото количество покритие от вода, без площи да бъдат сухи.
На информация за разликите измежду напояването чрез капки и напоителните системи, можете да получите доста хубава представа за това, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако към момента не сте сигурни, е хубаво да знаете плюсовете и минусите на 2-те напоителни системи.
Плюсове и − за напояване с капки
Ползите :
Същевременно намалява отпадъците във видата
По-изгодно за различно поливане на растения
Намаля значително ерозията на почвата
Много лесен за поставяне
Предотвратява заболяването на рах=йграса поради пренасищане
Плюсове и − на системите за напояване
Плюсове :
Добър вариант за всеки един различни видове почва
Би могла с приложение да извършва работа с таймер
Тръби безопасни под земята
Покрива много лесно огромни участъци
Може да се сложат допълнения като например пестициди и хранителни вещества за тревата