Сумата на избраната застраховка много зависи от рисковете, които Ви заобикалят

car insurance

Как да сметнем точно колко изплащаме за премийни вноски

Националният пазар на застраховане все така се подобрява, както дори и в текущите условия на икономическа криза се вижда увеличаване на премийните приходи като в общото, също и при животозастраховането. Дали обаче споменатото значи, че финансовата култура на потребителите в страната е нараснала? Всъщност възможно е и да е така. Факт е дори, че повечето българи си закупуват полици в условие, че нямат още един избор. В случай, че шофирате кола без валидна Го например, поемате риска не само за солидна глоба, но и да ви приберат книжката. А ако можете да убедите някоя банка да ви отпусне кредит, може да си кажете довиждане с вашите мечти, в случай, че не направите застраховка на заложеният си апартамент, или физическото здраве и бъдещите си приходи. Хората, които не са принудени от подобна ситуация обаче рядко стъпват на прага на застрахователен брокер. Повечето са тези, които през целия си живот нито веднъж не са си закупували полица.

Повечето семейства си мислят, че, докато едва намират пари да платят текущите си такси, е лукс да мислят за повече разноски по застраховка на здравето или къщата си. Само една от причините да чакат високи премийни вноски е, че те не са на “ти” с работата на застрахователните дружества и вариантите за определянето на цените. Винаги, когато сключва с Вас договор, главен фактор се явява основен за компанията – риска, които се поема. Често той може да е много висок, че реално не е възможно да си вземете полица на абсолютно никаква крайна цена. Например, ако живеете в град, застрашен от чести земетресения, е много вероятно никоя застрахователна агенция да не иска да покрие имота ви срещу настоящата опасност.

Погледнато от друга страна, ако фирмата обмисли, че този риск, обвързан с договора Ви е незначителен, дължимите от вас премийни вноски може да са адски малки, и лесно да си ги позволите дори и с ограничения си бюджет. Как застрахователните компании калкулират риска при различните продукти и услуги? Макар че съществуват много специфични разлики, има някои съществени правила, към които се придържат членовете на този сектор по света.

Намерете още детайли: http://www.zastrahovai.se/best-insured/grajdanska/