Може ли да вземем мощен лаптоп – инструкции за новаците

laptop

Поради неоспоримия факт, че съвременните технологии непрекъснато се подобряват, броят на мъжете и жените, избиращи да си закупуват стабилни преносими компютри вместо стационарни се увеличава в пъти . Едно от главните предимства на лаптопите е тяхната мобилност, която им позволява без проблеми да бъдат пренасяни . Те са идеалния вариант за тази част от населението, които са нон-стоп преместване, плюс това не заемат толкова много място вкъщи като настолните.

Подборът на удачните здрави преносими компютри дори може спокойно да стане мисия невъзможна за новаците в горепосочената конкретна област. Самата истина е, че на българския пазар се предоставят много и най-разнообразни модели и марки, с толкова много различни функионалности.

Но все пак как да купите определен, отговаряйки изцяло на вашите нужди?

Определете с колко пари ще разполагате. Изберете рамка на цената и по този начин ще стесните кръга от опции на вашия избор. Имате възможност да си купите удачен лаптоп на крайна цена от осемстотин до хиляда лв., но ако желаете наистина мощна машина ще е хубаво да си отделите и приготвите два или дори три пъти повечко за нея.

Най-важното нещо при избора ни на здрав лаптоп е видео картата. В добрия случай вие сами ще пожелаете тя да е външна и със собствена рам поне 1 GB. При абсолютно никакви варианти не купувайте преносим компютър с вградена карта на видеото, понеже тя няма да може да поддържа по-мощните игри, а вие само ще си пръснете финансови средства на вятъра.

Друг по важност компонент е процесорът. В добрия случай ще искате да бъде минимум 2.5 GHz 2-ядрен, даже и четириядрен CPU. Той задава скоростта на зареждане на вашия преносим компютър. Запомнете едно: колкото GHz е по-високо, много по-хубаво. Нормално вие бихте избирали измежду Intel или AMD, а това са най-предпочитани създатели на процесори.

Също е добре да вземете под внимание с колко рам памет се продава набелязания от вас геймърски преносим компютър. Желателно е да бъде с поне 4 Gb, а ако е с 6, 8 дори 12 ще е най-правилно. Колкото повечко памет притежава вашия преносим компютър и стабилна карта на видеото, толкова по-гладко ще вървят вашите любими тежки игри.

В случай, че следвате тези важни инструкции бихте могли да намерите и купите най-удачния лаптоп за игри, напълно съобразен с нуждите ви и бюджет.

Продължете тук: https://www.sravni.bg/srvnbg/c6225-laptopi